Nyheter

Här hittar Ni fler bilder och ett aktuellt nyhetsflöde

Bli medlem i Orsayran Ekonomisk Förening

 

Medlemsavgiften är i år 100 kronor och kan betalas via bankgiro

5961-7407 eller swish 1235528328. 

Vid inbetalning uppge namn och mailadress.

All vår kontakt med medlemmar kommer att ske via e-mail.

Nu ser vi fram mot en fantastisk sommar med 5 kanonyror.

Information finns också vid incheckningen och på vårt kontor på Kyrkogatan 5 i Orsa.

Nyheter

Sveriges äldsta och största gatumusikfestival

2019 

35-års jubileum

Årets musikvärdar är som följer.


3 juli

Ingvar Karlsson

10 juli

Dadson

17 juli

Åsa Sundstedt

24 juli

Joakim Larsson Åsa Arvidsson

31 juli

Sara Montelius


Samordnare

Krister Insulander


Musikvärdar 2018


Allteftersom vi bokar in musikvärdar för sommaren 2018 kommer vi att lägga upp namn och en kort presentation av dem här.


Är du musiker och intresserad av att spela på yran?

Alla är välkomna och det är ingen föranmälan och vi tar emot vid vår incheckningsplats som är på ByRackarn Dalagatan 1.

Det är bara att komma och spela/sjunga på gatorna.

Musikvärdar Orsayran 2018

4 juli


Foto: Kola Productions

Åsa Sundstedt

Uppvuxen i och hemflyttad till Orsa, där jag idag är kantor. Jag är utbildad på Kgl Musikhögskolan i Stockholm med accordeon som huvudinstrument. Jag har frilansat som musiker runt om i Sverige och jobbat mycket med teater, opera och kammarmusik. Min repertoar är bred – argentinsk tango, barocksonater, smäktande valser och orsapolskor samsas väl i min rymliga bälg.

Till årets första Yra har jag bjudit hit några av mina absoluta favoritmusikanter som alla ser fram emot en riktigt kul jamkväll!


11 juli
Foto: Kola Productions

Sigge Hill

Sångare och artist härrörande från Hudiksvall och Gnarp i Hälsingland, men med hjärtat djupt planterat i Orsa. Erfaren grammofonartist och uppskattad underhållare känd från radio, TV och liveframträdanden. Firar mitt 26:e år som gatumusikant under Yrans beskydd.

Numera driver jag min egen restaurang i Hudiksvall, som enligt många räknas till Hälsinglands bästa och som bär det passande namnet Sigges.

Nu lämnar jag kusten och hälsingeluften,

jag styr kosan västerut

Som korpral Gifting lovar jag inte nånting

där borta vid resans slut…”


18 juli
Foto: Kola Productions

Nina Segerstedt

Sångerskan från Orsa som fått äran att vara musikvärd för andra gången. Jag älskar hålligång och då är Orsayran ett självklart val under sommaren. Yran är något som alla musiker borde uppleva – det som är så fantastiskt är spontaniteten och att så många människor kan mötas genom musiken.

Det känns otroligt roligt att få vara en av sommarens musikvärdar och jag kan garantera att du ser och hör en och annan mello-stjärna, internationell artist och idol. Vi ses på gatorna, Let´s YR again!


25 juli
Foto: Kola Productions

Bengt Ericson

Född och uppväxt i Kungsbacka i norra Halland. Hamnade på Yran av en händelse redan -85 och har varit frälst sedan dess även om jag missade ett par år här och där. Efter att i ungdomen ha underhållit kompisarna på fester med tolvsträngad gitarr blev det dansband på heltid i tidigt 90-tal och därefter jobb som kryssningsvärd, främst på "Englandsbåten" mellan Göteborg och Harwich. Idag jobbar jag med handikapptransporter och all semester kretsar runt Yran, som för mig är långt viktigare än självaste älgjakten!

Älskar Yran och Orsaborna som stöttar oss musikanter i alla lägen!

1 augustFoto: Kola Productions

Sparr Krister Insulander/Janne Bäckman

Sparr Krister Insulander. Rötter i Orsa med släktgård i gamla Berget. Bor i Stockholm men tillbringar säkert ett par månader varje år i Ovansiljan. Var med redan på den allra första Orsayran och har hängt kvar sedan dess, släpandes på mandolin eller gitarr – ibland både och. Jobbar som skribent och kommunikationskonsult, bland annat för Stim. Låtskrivare och hobbymusiker som tycker det är roligt att spela med så många som möjligt, så ofta som möjligt, i så många genrer som möjligt.


Janne Bäckman. På den första yran i slutet av 1500-talet nångång samlades vi i min lägenhet innan vi gick ut på gatorna. (Vi gick hem och lade oss klockan 21, alla femton). Sedan dess har jag skaffat villa, men vi får ändå inte plats att samlas hos mig längre. Med andra ord har jag sett yran födas och växa. Jag har sett dess tonårsproblem och fått se den mogna till en vuxen yra.

Har hoppat av flera gånger, men på nåt sätt alltid kommit tillbaka. Jag lovar dock att ni bara får se mig som musikvärd på sista yran, inte som musikant. Har ju en butik att sköta. Kika in där förresten. Jag säljer vinyl.

Spelar fortfarande ibland. Kom nyss ut med en coverskiva på våra egna låtar. Kommer att ha lite låtskrivarworkshop i samband med några yror.

Lovar att sista yran blir en riktig stofil-yra.


Samordnare

Sparr Krister Insulander

Rötter i Orsa med släktgård i gamla Berget. Bor i Stockholm men tillbringar säkert ett par månader varje år i Ovansiljan. Var med redan på den allra första Orsayran och har hängt kvar sedan dess, släpandes på mandolin eller gitarr – ibland både och. Jobbar som skribent och kommunikationskonsult. Låtskrivare och hobbymusiker som tycker det är roligt att spela med så många som möjligt, så ofta som möjligt, i så många genrer som möjligt.

Aktiviteter för barn

Erikssons Tivoli har sina karuseller uppställda under onsdagskvällarna för att roa barn och deras föräldrar och det finns även popcorn, sockervadd och lotterier.


Vi har även liveunderhållning för barnen i anslutning till tivolit.

Program och tider kommer allteftersom.

Barnprogrammet Orsayran 2018

4 juli

17.00 Folkbus uppträder i Församlingshemmet.

17.30 Uppträdande av ungdomar i Moraeusparken.

18.30 Folkbus uppträder i Församlingshemmet.

11 juli

17.00 Clownerna Sax och Fån uppträder i Församlingshemmet.

17.30 Trollkarlen Daniel uppträder i Moraeusparken.

18.30 Clownerna Sax och Fån uppträder i Församlingshemmet.

18 juli

17.00 Teater Napplösa uppträder i Församlingshemmet.

17.30 Uppträdande av ungdomar i Moraeusparken.

18.30 Teater Napplösa uppträder i Församlingshemmet.

25 juli

17.00 Sagan om den lilla röda hönan spelas i Församlingshemmet.

17.30 Sagan om den lilla röda hönan spelas i Församlingshemmet.

1 augusti

17.00 Bengt Kyllinge sjunger, spelar och spexar i Församlingshemmet.

17.30 Uppträdande av ungdomar i Moraeusparken.

18.30 Bengt Kyllinge sjunger, spelar och spexar i Församlingshemmet.


Marknaden

Följ oss

#orsayran

Swish

1235528328

Bankgiro

5961-7407

Cruising

Tjejcrusuing sker den 4:e onsdagen (25 juli).

Samling klockan 10.00 vid Orsa Hembygdsgård.

Under resan blir det lite aktiviteter.

Kontakta Carola Näs på tel: 070-595 01 17

Under eftermiddagen packar knallarna upp sina marknadsstånd och drar i  gång kommersen på gatorna tillsammans med musikerna och publiken.


Vill Ni vara med som försäljare, kontakta oss så skickar vi information.

Musikvärdar Orsayran 2017

5 juli

Orsayran


12 juli

Putte Ollars

Jag flyttade till fantastiska Orsa 1994. Musik-, fiske-,och naturälskarens Mecka. Strax efter inflytten föddes mina älskade barn, Emil och Tilda. Om allt vill sig väl landar storken snart i Orsa ännu en gång.

Jag har många strängar på mina lyra. Driver egen firma som Orsa Murar´n, jobbar med boendestöd och spelar bas i flera konstellationer; Putte and The Pikes, Woodpikes och Downhill Cowboys. Andra band som jag varit verksam i kan nämnas; Woodpjucks, Jollyband, Kongo Allstars, Glädjebåten, Py Bäckman. Dansare i ett mellanaktsnummer i Melodifestivalen tillhör en av de märkligaste handlingarna på mitt CV. Ett starkt Yranminne för mig kan nämnas då jag som nybörjare stod sida vid sida med Evert Ljusberg och Spelade. Han hade jag ju bara sett på TV!!

Jag har när till skratt och tokerier. Det avslöjas i mitt val av gäster på "min Yra". Väl mött på Orsas gator den 12 juli! PIKE ON!


19 juli

Anders Strandberg

Glad spelman, född och uppvuxen i Orsa.

Bor i Transtrand, nära fjällens afterskicenter. Drar Sverige runt med glittrande dragspel tillsammans med bandet Hälsingefyr och vid lediga helger spelar jag gärna med mina vänner i Bucket List Sälen. Till vardags spelar jag för/med mina tre barn.


26 juli

Anders Olsson

Jag är en basist, musiker och lärare ursprungligen från Sveg.

Jag besökte mina första Yror 1993, och fullkomligt knockades av alla trevliga och härliga galningar och musikanter som spelade på Orsas gator i alla former och format.

Lätt förklarat så är jag nu bofast i Orsa sedan 2006. Fast gatorna ser väl raka ut, så svänger allting ovanför, boka in den 26/7 och en tur till Orsayran!

Välkomna!


2 augusti

Lisa Jöneberg

Fiolspelman från Rättvik med djupa rötter i Dalarnas rika folkmusikmylla.

Spelar gärna en polska från Östbjörka eller Orsa. men lyssnar lika gärna på bluegrass, soul eller ett härligt 60-talssväng. Riksspelman 1991.

Driver en inredningsbutik i Rättvik och spelar däremellan på bröllop, kalas & butikinvigningar, och målet varje sommar är förstås att medverka på ALLA OrsaYror.


Samordnare

Sparr Krister Insulander

Rötter i Orsa med släktgård i gamla Berget. Bor i Stockholm men tillbringar säkert ett par månader varje år i Ovansiljan.

Var med redan på den allra förast Orsayran och har hängt kvar sedan dess, släpandes på mandolin eller gitarr- ibland både ock. Har även varit musikvärd ett par gånger.

Jobbar som kommunikationskonsult och är bland annat chefredaktör på Stims medlemstidning. Hobbymusiker som tycker det är roligt att spela med så många som möjligt, i så mång genrer som möjligt.
Barnprogrammet Orsayran 2017

5 juli

Sagan om den lilla röda hönan och vetekornet.


12 juli

Gott och blandat med Bengt Kyllinge


19 juli

Sax å Fån


26 juli

Napplösa


2 augusti

Zornska Teatern

Vännerna i Skogen
Copyright @ All Rights Reserved

Orsayran Ekonomisk Förening info@orsayran.se 073-804 55 04

                                                                      Besöksadress: Kyrkogatan 5 Orsa                                      webmaster: LoTTBo Konsult